Yemek Tarifleri

Haberler

Ana Sayfa > Yemek Tarifleri > Cod (Morina) Tarifleri

Portakal Soslu Norveç Morina

Bebeğini emziren anneler...Bebeğinizi emzirdiğiniz sürece düzenli olarak balık yemek sizin için yararlı olduğu gibi bebeğinizin zihinsel gelişimi için de önemlidir. Bebeğiniz'in ihtiyaç duyduğu Omega-3 yağ asitlerini anne sütünden sağlanır.

4 KIŞILIK
 

  • 800 gr Morina Fileto; tercihen kuyruk parçaları
  • 1 Çay Kaşığı Tuz
  • 1 Diş Sarımsak
  • 1 Su Bardağı Ekşi Krema
  • 1/4 Su Bardağı Süt
  • 1/2 Portakal Kabuğu
  • 1/2 – 1 Çay Kaşığı Kekik
  • 100 g Haşlanmış İç Karides (İsteğe Bağlı)
  • Kızartma Yağı

HAZIRLANIŞI
 

Morina filetolar 200 gr.lık porsiyonlar halinde kesilir. Fileto parçalarının üzerine biraz tuz serpilir. Kabukları soyulan sarımsak ince kıyılır ve yağlı tavada hafifçe kızartılır. Ekşi krema, süt, rendelenmiş protakal kabuğu ve kekik ilave edilir. Sos kaynayıncaya kadar karıştırılır. Filetolar sosa ilave edilir, eğer kuyruk parçaları kullanılıyorsa ortadan ikiye bölünerek sosa atılır. Tavanın kapağı kapatılarak filetolar yumuşayıncaya kadar kısık ateşte 5–6 dakika pişirilir.
İsteğe bağlı olarak rendelenmiş portakal ve haşlanmış iç karides ile süslenir, patates ve brokoli ile servis edilir.

Ürün Kataloğumuz için tıklayın